Calamitijdelijk

Snel hulp nodig of vragen? Bel nu! 035-7009788

Weekdossier 20; Akte van cessie

Een tijdje geleden kregen wij een nieuwe opdracht binnen voor een ouder stel met een forse waterschade.
Zij dachten tijdelijk onderdak te kunnen vinden bij familie maar helaas verliep dit niet zoals gepland.
De nood naar een tijdelijke woonruimte was hoog en dat is natuurlijk waarbij wij kunnen helpen.
De verzekerden kwamen uit een klein dorpje in Brabant maar konden helaas niet ver uitwijken door gebrek aan vervoer. Een flinke uitdaging maar al snel hadden wij een geschikte woonruimte gevonden in hun eigen dorp.
Na akkoord van alle partijen gingen wij over tot de volgende fase in het proces en informeerden wij hen over de akte van cessie.
Wij vragen de verzekerden een akte van cessie te tekenen zodat wij de betaling van de huur van de tijdelijke woonruimte kunnen verzorgen. Een belangrijk stukje ontzorgen, wat een onderdeel is van onze service.
De akte hebben wij samen met de factuur ingediend bij de verzekeraar. De betaling liet echter op zich wachten waardoor wij besloten contact op te nemen met de verzekeraar.
Na wat uitzoek werk bleek dat zij niet werken met een akte van cessie en de huur aan de verzekerden zelf zullen overmaken.
Tot grote frustratie van de verzekerden want “wij zouden toch geen zorgen hebben over de betaling?”. Begrijpelijke reactie maar helaas staan wij op zulke momenten ook met onze rug tegen de muur.
Helaas zorgen dit soort situaties voor vertragingen op een dossier ten nadelen van de verzekerden.
Het is een mooi stukje service vanuit alle partijen als de verzekerden ook bij dit onderdeel zoveel als mogelijk ontzorgd kunnen worden.  

Weekdossier 55; Team

Afgelopen week ging bij ons de telefoon, een mevrouw met haar zoontje zijn met spoed op zoek naar een tijdelijke woonruimte. In haar eigen woning

Read More »